5 Συμβουλές για να αποκτήσεις σταθερούς πελάτες!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Nicos Antoniou

1/25/2024

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι επιχειρήσεις που θα καταφέρουν να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους είναι και οι πιο επιτυχημένες στο τομέα τους. Οι πιστοί πελάτες αποφέρουν σταθερό εισόδημα και ανάπτυξη στην επιχείρηση. Φανταστείτε ότι το κόστος για να αποκτήσεις νέους πελάτες είναι πολύ μεγαλύτερο από το να διατηρήσεις τους υπάρχοντες και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε στην πράξη, όταν αποφασίσετε να πληρώσετε κάποια διαφημιστική καμπάνια.

Οι τρόποι λοιπόν για να διατηρήσετε τους υπάρχοντες πελάτες δεν έχουν μεγάλο κόστος, αλλά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και ξεκάθαρο πλάνο.

Πάμε τώρα να δούμε ορισμένους από αυτούς:

1.Κρατήστε τους πελάτες σας ενήμερους στη παραγωγική διαδικασία.

Αρκετοί πελάτες θέλουν να τα ξέρουν όλα και ανησυχούν για την πρόοδο της δουλειάς που σας ανέθεσαν. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα απλό τηλεφώνημα ενημέρωσης για να παρουσιάσετε τις ενέργειες που έχετε κάνει μέχρι στιγμής ή τα προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσατε. Με αυτό τρόπο οι πελάτες σας εισπράττουν το πραγματικό ενδιαφέρον σας και μένουν ήσυχοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

2.Να λέτε λίγα και να κάνετε πολλά.

Μην υπόσχεστε κάτι που δεν μπορείτε να προσφέρετε. Πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να πουν όχι στους πελάτες τους. Αν προτείνετε μια λύση η οποία δεν είναι εφικτή ή δεν είναι μέσα στην προθεσμία που έχετε θέσει, καλύτερα να τους ενημερώσετε άμεσα.

3.Χαράξτε ξεκάθαρη πολιτική εξυπηρέτησης πελατών.

Η πολιτική αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς πρέπει να μιλούν και να επικοινωνούν οι υπάλληλοι με τους πελάτες, είτε αυτοί είναι θετικοί, είτε έχουν παράπονα. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας, ώστε ο κάθε εργαζόμενος να είναι σε θέση να εξυπηρετεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό τον κάθε πελάτη ξεχωριστά.

4.Κάντε τη ζωή τους πιο εύκολη με απλοποιημένες διαδικασίες.

Όταν ο πελάτης θέλει να αγοράσει ένα προϊόν ή υπηρεσία και αντιληφθεί ότι η διαδικασία που χρειάζεται για να το αποκτήσει είναι δύσκολη και χρονοβόρα, πολύ απλά δε θα το αγοράσει. Αν βελτιώσετε τις διαδικασίες της επιχείρησής σας θα έχετε περισσότερο χρόνο για πιο ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών και χάρη στις νέες διαδικασίες θα είναι πιο ικανοποιημένοι.

5.Στηρίξτε τους όταν σας χρειαστούν και μείνετε δίπλα τους.

Δεν είναι απαραίτητο όλα τα ζητήματα να αφορούν την επιχειρηματική σας σχέση, αλλά και τη φιλική. Μπορείτε απλά να δώσετε μια συμβουλή, μια επιβράβευση για κάτι που έκαναν σωστά. Να δώσετε λύση σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Απλές κινήσεις που όμως στα μάτια των πελατών σας φαίνονται σπουδαίες. Στο μέλλον δε θα μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν να αγοράσουν ποτέ από άλλο ανταγωνιστή.

Κλείσε Δωρεάν Συνεδρία
Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς μπορώ να βοηθήσω εσένα και την επιχείρησή σου, θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου.