6 φράσεις που οι πελάτες λατρεύουν να ακούνε!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Nicos Antoniou

1/25/2024

Οι περισσότεροι λένε ότι τα λόγια είναι περιττά και αυτό που μετράει είναι οι πράξεις! Είτε μιλάμε για επιχείρηση, είτε για την προσωπική μας ζωή όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Ωστόσο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι στις επιχειρήσεις και οι λέξεις μετράνε σε μεγάλο βαθμό. Παίζει σημαντικό ρόλο η σωστή προσέγγιση του πελάτη με τις κατάλληλες λέξεις – εκφράσεις. Μια αγενής φράση μπορεί να επηρεάσει τον πελάτη στην αγορά του, ακόμα κι αν έχουμε την καλύτερη υπηρεσία ή προϊόν.

Πάμε να δούμε 6 φράσεις που οι πελάτες λατρεύουν να ακούνε:

1.Γεια σας, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Είναι σημαντικό ο πελάτης να γνωρίζει ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος, διαθέσιμος από την επιχείρηση, ο οποίος μπορεί να τον βοηθήσει στην αγορά του. Να του δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες για την υπηρεσία ή το προϊόν και να του λύσει οποιαδήποτε απορία προκύψει.

2.Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που ενδιαφέρεστε να σας ενημερώσουμε;

Προσέξατε τη φράση! Να σας ενημερώσουμε, όχι να σας πουλήσουμε ή να αγοράσετε. Ο πελάτης δεν έχει αποφασίσει από πριν τι θα αγοράσει. Κάτι έχει στο μυαλό του αλλά δεν είναι πάντα ξεκάθαρο. Θα κάνει την έρευνά του και θα αγοράσει από την επιχείρηση που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον.

3.Η εξυπηρέτηση σας είναι χαρά μας.

Είναι επίσης σημαντικό να φέρεστε με ευγένεια στον πελάτη, ώστε να αντιληφθεί ότι κάνετε με ευχαρίστηση τη δουλειά σας και όχι επειδή είστε αναγκασμένοι. Ο πελάτης του 2017 είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να καταλάβει αν το κάνετε σαν αγγαρεία. Οπότε δείξτε πραγματικό ενθουσιασμό και ευχαρίστηση στην εξυπηρέτηση που του προσφέρετε.

4.Σας ευχαριστούμε που μας επιλέξατε.

Ο πελάτης επέλεξε εσάς ανάμεσα σε πολλές ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Επέλεξε να διαθέσει τα χρήματα του για να του προσφέρετε την υπηρεσία ή το προϊόν σας Οπότε δείξτε τον απαραίτητο σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Οι σχέσεις μεταξύ πελάτη και επιχείρησης κτίζονται σταδιακά και με πολύ κόπο.

5.Πώς σας φάνηκαν οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα μας; Μείνατε ευχαριστημένος;

Μη ξεχνάτε να ζητάτε τη γνώμη των πελατών σας, είτε είναι θετική είτε αρνητική. Μόνο να κερδίσετε έχετε από αυτή τη διαδικασία και σίγουρα θα βελτιώσει εξυπηρέτηση σας στο μέλλον.

6.Ελπίζουμε να μας επιλέξετε ξανά και να σας φανήκαμε χρήσιμοι.

Λίγο πριν φύγουν οι πελάτες σας από την επιχείρησή σας, υπενθυμίστε τους ότι θα χαιρόσασταν ιδιαίτερα αν σας επέλεγαν ξανά ή αν σας προτείναν σε φίλους ή γνωστούς τους.

Τέλος, χρσιμοποιώντας αυτές τις 6 φράσεις, θα δώσετε μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και θα δημιουργήσετε σταθερούς και πιστούς πελάτες

Κλείσε Δωρεάν Συνεδρία
Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς μπορώ να βοηθήσω εσένα και την επιχείρησή σου, θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου.