6 προσδοκίες που έχουν οι πελάτες από την επιχείρησή σας!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Nicos Antoniou

1/25/2024

Ήταν γεγονός ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες διέθεταν τα καλύτερα προϊόντα ή υπηρεσίες, είχαν σταθερούς πελάτες και υψηλές πωλήσεις. Στο παρελθόν αυτός ήταν ο κανόνας. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι πελάτες χρειάζεται να αισθάνονται σεβασμό, εκτίμηση, ενθουσιασμό που συνεργάζονται με μια εταιρεία, για να μείνουν 100% ικανοποιημένοι. Επίσης πρέπει να είναι συνδεδεμένοι συναισθηματικά με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επιχείρηση, ώστε να συνεχίζουν να αγοράζουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία συστηματικά. Για παράδειγμα ένα προϊόν που κατά τη γνώμη μου έχουν αγκαλιάσει οι πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Coca-Cola! Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν πίνει Coca-Cola.

Επομένως, οι πελάτες δεν ψάχνουν μόνο τα καλά προϊόντα ή υπηρεσίες, αλλά και τη σωστή υποστήριξη μετά την αγορά τους!

Εσείς ικανοποιείτε αυτές τις 6 προσδοκίες που έχουν οι πελάτες από εσάς; Πάμε να τις δούμε:

1.Ειλικρίνεια.

Οι πελάτες ζητούν ειλικρίνεια και ενημέρωση για την εργασία που σας ανέθεσαν. Ακόμα και όταν τα πράγματα δε πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις, είναι πολύ καλύτερο να τους ενημερώσετε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Είναι πιο τίμιο και σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

2.Ανθρώπινη Επαφή.

Είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας ότι ζούμε στη ψηφιακή εποχή που όλα εκτελούνται ηλεκτρονικά και τα live chats και τα chatbots γνωρίζουν μεγάλη άνθιση. Ωστόσο παρατηρείται ότι κάποιοι πελάτες προτιμούν περισσότερο τη τηλεφωνική επικοινωνία για προβλήματα που είναι πιο περίπλοκα. Η καλύτερη λύση είναι η ισορροπία της ψηφιακής και της ανθρώπινης επικοινωνίας, ώστε να μη μείνει κανένας δυσαρεστημένος.

3. Άμεση Ανταπόκριση.

Η ταχύτητα και άμεση ανταπόκριση στα παράπονα των πελατών, σίγουρα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη κατάσταση. Εισπράττουν σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπο τους και καθησυχάζουν ότι το πρόβλημα τους θα λυθεί άμεσα. Σεβαστείτε το χρόνο τους και σίγουρα θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.

4.Ευκολία.

Όταν ο πελάτης θέλει να αγοράσει ένα προϊόν ή υπηρεσία και αντιληφθεί ότι η διαδικασία που χρειάζεται για να το αποκτήσει είναι δύσκολη και χρονοβόρα, πολύ απλά δε θα το αγοράσει. Αν βελτιώσετε τις διαδικασίες της επιχείρησής σας θα έχετε περισσότερο χρόνο για πιο ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών και χάρη στις νέες διαδικασίες θα είναι σίγουρα πιο ικανοποιημένοι.

5.Κατανόηση.

Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεστε την ανησυχία του πελάτη και να του προσφέρετε σιγουριά με τις απαντήσεις σας. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για δυσαρεστημένους πελάτες αλλά και ευχαριστημένους. Όταν κατανοήσουμε το πρόβλημα, τους δείχνουμε σεβασμό και εκτίμηση. Εάν ένας πελάτης επιθυμεί να εξηγήσει λεπτομερώς μια κατάσταση, πρέπει να ακούτε προσεκτικά για να προσφέρετε τη καλύτερη λύση.

6.Ευελιξία.

Οι πελάτες συμπαθούν τις επιχειρήσεις οι οποίες προσαρμόζονται στις ανάγκες τους. Επίσης θέλουν να γνωρίζουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Οπότε δώστε τους διάφορες επιλογές επικοινωνίας για να νιώθουν ότι είστε δίπλα τους. Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστείτε στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις, τόσο καλύτερη ικανοποίηση θα επιτύχετε.

Τέλος, καθώς η επιχείρησή σας προσπαθεί σκληρά να βελτιώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, μην υποτιμάτε την εμπειρία των πελατών σας.

Κλείσε Δωρεάν Συνεδρία
Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς μπορώ να βοηθήσω εσένα και την επιχείρησή σου, θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου.