Γιατί Χρειάζεται Storytelling το Brand σου;

DIGITAL MARKETING

10/4/20221 min read

Γιατί η επιχείρηση σου χρειάζεται μια πραγματική ιστορία, η οποία θα σε συνδέσει συναισθηματικά με το κοινό σου;

Είμαστε προγραμματισμένοι να αγαπάμε και να ανταποκρινόμαστε στις ιστορίες και μια αξέχαστη ιστορία είναι ακριβώς αυτό που οι άνθρωποι χρειάζονται για να συνδεθούν με την επιχείρησή σας, να σας υποστηρίξουν και να γίνουν πιστοί πελάτες.

Το Storytelling δεν είναι ούτε μέθοδος ούτε τεχνική. Το Storytelling είναι τέχνη και ως τέχνη, απαιτεί δημιουργικότητα, δεξιότητες και εξάσκηση. Το Storytelling δεν είναι κάτι που το μαθαίνεις από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να δοκιμάσεις πολλές φορές, να αποτύχεις για να βρεις τη σωστή συνταγή.

Αντί να τροφοδοτείτε το κοινό σας με δεδομένα, στατιστικά στοιχεία και μαρτυρίες πελατών σας, επικεντρωθείτε στο να κάνετε το Brand σας ενδιαφέρον και πραγματικό. Μεταφέρετε το διαφημιστικό σας μήνυμά μέσα από μια ιστορία που μπορεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να απλοποιήσει τις πληροφορίες και να προκαλέσει συναισθηματική σύνδεση.

  • Σκεφτείτε τι συναισθήματα, αξίες και ιδέες μπορείτε να προσφέρετε στο ακροατήριό σας.

  • Τι θέλετε να αισθανθούν όταν αλληλοεπιδρούν μαζί σας;

  • Τι τους προσφέρετε κάθε φορά που αλληλοεπιδρούν με το περιεχόμενό σας;

  • Τι σημασία έχει για αυτούς το Brand σας, άσχετα με το τι πουλάτε.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι κάνενα άλλο brand δε μπορεί να αντιγράψει την ιστορία σας. Για να εδραιωθεί λοιπόν το Brand σας στη συνείδηση του κοινού, πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο από ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και εκεί κολλάει το storytelling. Μόλις το κοινό σας εμπιστευτεί, πιθανότατα θα αγοράσει από εσάς.

Αν όχι, τουλάχιστον θα έχετε δημιουργήσει σχέσεις με ανθρώπους που θα είναι followers για τα επόμενα χρόνια.

Τι περιμένετε λοιπόν? Ξεκινήστε να επικοινωνείτε με το κοινό σας, δοκιμάστε περιεχόμενο και μάθετε από τα λάθη σας!