Πώς θα δημιουργήσεις μια Λειτουργική Ιστοσελίδα;

MARKETING

10/13/20221 min read

Η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι ένα από τα βασικά βήματα για το «χτίσιμο» της ολοκληρωμένης διαδικτυακής παρουσίας για την εταιρεία σου. Ωστόσο, από μόνη της, η κατασκευή ενός website, δεν εξασφαλίζει αυτόματα και την προσέλκυση επισκεπτών-πελατών σε αυτό. Το κατάλληλο δομημένο περιεχόμενο και η παροχή μιας θετικής εμπειρίας στο χρήστη αποτελούν τα κλειδιά για να κερδίσεις την προσοχή και το ενδιαφέρον των επισκεπτών και να τους μετατρέψεις από υποψήφιους αγοραστές σε πιστούς πελάτες.

1. Φρόντισε ο χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας σου να είναι μικρός.

Σε μια εποχή που ο χρόνος είναι χρήμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι χρήστες δεν θα περιμένουν το δικό σου website, εάν αυτό αργεί να «φορτώσει»: Πολύ απλά, θα προχωρήσουν στο επόμενο! Σύμφωνα με έρευνες, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών θα φύγουν από μια ιστοσελίδα, εάν αυτή χρειάζεται περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει.

2. Διευκόλυνε την πλοήγηση του χρήστη.

Πάρε ως παράδειγμα τον εαυτό σου ως χρήστη: Πόση ώρα θα παρέμενες σε μια ιστοσελίδα, η οποία δεν θα σου παρείχε εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία που θα ήθελες; Μην βάζετε τα πάντα στην πρώτη σελίδα. Ο επισκέπτης ή ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να δει μόνο τα πιο σημαντικά. Η υπερπληροφόρηση είναι άσχημο πράγμα. Αν κάτι στο web design δεν είναι σημαντικό ή δευτερεύον, απλά αφήστε το!

Ακόμη χειρότερα… Πόσο θα εκνευριζόσουν αν οι πληροφορίες που έβρισκες δεν είχαν σχέση με αυτό που θα περίμενες, με βάση τα αντίστοιχα κουμπιά πλοήγησης; Η δική σου ιστοσελίδα παρέχει εύκολα, γρήγορα και με εμφανή τρόπο στους χρήστες τις σωστές πληροφορίες που αναζητούν;

3. Δημιούργησε ελκυστικό περιεχόμενο για τους επισκέπτες.

Πριν κάνετε οτιδήποτε αναρωτηθείτε:

Σε ποιόν απευθύνεται το site μου;

Τι θέλουν από ένα τέτοιο website;

Τι θέλουμε εμείς να πετύχουμε με αυτό το website;

Οι τάσεις όσον αφορά το περιεχόμενο των websites αλλάζουν, σχεδόν όπως αλλάζει και η μόδα κάθε εποχή! Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρακολουθείς τις εξελίξεις, ώστε να είσαι σίγουρος ότι η ιστοσελίδα σου συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα! Σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση κάποιου video που θα παρουσιάζει την εταιρεία σου και τα προϊόντα σου ή τις υπηρεσίες σου.

4. Χρησιμοποιήστε μόνο WordPress και αποφύγετε όλα τα άλλα.

Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν WordPress. Γιατί άραγε; Επειδή το 75% των αποτελεσμάτων στην πρώτη σελίδα της Google είναι WordPress sites τα οποία είναι τα πιο εξελιγμένα προγραμματιστικά παγκοσμίως.

5. Δώσε τη δυνατότητα κοινοποίησης του περιεχομένου σου.

Ποιο είναι το νόημα δημιουργίας ελκυστικού περιεχομένου για το χρήστη, εάν δεν του παρέχεις τη δυνατότητα να το «μοιραστεί», μέσω των social media; Τοποθετώντας τα share buttons στη σωστή θέση, επιτρέπεις στον επισκέπτη να μοιραστεί το περιεχόμενό σου γρήγορα και εύκολα, χωρίς να πρέπει να αντιγράψει ολόκληρο το url της σελίδας σου. Αυτό βοηθάει σημαντικά και το SEO του site σου, μιας και «δείχνει» στις μηχανές αναζήτησης ότι το site σου είναι χρήσιμο σε άλλους χρήστες και περιέχει αξιόλογο περιεχόμενο.

Χρησιμοποίησε τα share buttons και άφησε τους επισκέπτες σου να «κάνουν τη δουλειά» για σένα, προωθώντας το περιεχόμενό σου στο διαδίκτυο και αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα και μαζί την κατάταξη της ιστοσελίδας σου! και άφησε τους επισκέπτες σου να «κάνουν τη δουλειά» για σένα, προωθώντας το περιεχόμενό σου στο διαδίκτυο και αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα και μαζί την κατάταξη της ιστοσελίδας σου!

6. Τοποθετήστε τις σωστές λέξεις κλειδιά σε όλη την ιστοσελίδα.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις δημιουργήσει μια εταιρική ιστοσελίδα που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επιχείρησή σου και παράλληλα μια εξαιρετικά θετική εμπειρία στον επισκέπτη (user experience). Εάν οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να σε βρουν, τότε δεν θα μπορούν να σε βρουν και οι χρήστες! Εμπλουτίστε το site σας με keywords. Γενικά, είναι καλό να δηλώνετε πολλές λέξεις κλειδιά σε διάφορα σημεία της σελίδας σας (τίτλος, <META> tags κ.λπ.), αρκεί να μην έχετε την απαίτηση πως θα βρεθείτε στην κορυφή των αναζητήσεων όποια από αυτές και αν ζητήσει ο χρήστης. Επιλέξτε τόσο γενικές όσο και εξειδικευμένες λέξεις σχετικές με το site.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα,η ιστοσελίδα σου θα είναι ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο, που θα βοηθήσει την επιχείρησή σου να ξεχωρίσει έναντι του ανταγωνισμού της και να κερδίσει νέους πελάτες.